Як наклеїти захисне скло на телефон

01.03.2023

Не дивлячись на те, що виробники масово запевняють, що телефони виробляються з удароміцними екранами, але ми всі чудово знаємо, як вони часто б'ються. Тому така тема як «захисне скло» дуже популярна, адже саме вони економлять наш бюджет, бо дешевше купити скло захисне, ніж модуль екрану. Кожен себе відчував людиною павуком, оскільки більшість має "павутину" на екрані, яка з'являється через не вдале падіння. За саме захисне скло заплатити суму від 100 до 300 грн ми не проти, але за поклейку далеко не всі хочуть платити таку ж суму. Тому багато хто хоче самостійно поклеїти скло в домашніх умовах. Давайте разом, покроково подивимося, як краще це зробити і за яких умов буде зручніше наклеїти захисне скло на телефон.

Не всі стекла клеяться однаково

З різновидом збільшення ринку телефонів, так само зросла велика різноманітність захисного скла, тому в них є істотна різниця не тільки в зовнішньому вигляді, але і в поклейці.

Список стекол:

1.    2D скло – клейка основа по всій поверхні (прозора)

2.    2.5D – повноекранне скло з клейовою основою тільки по краях (кольорова рамка)

3.    3D/5D/9D/10D – клеяться по всій поверхні (кольорова рамка)

Ми детально розглянемо, як їх клеїти.

2D - Таке скло повністю прозоре. На рівних екранах, без закруглень так званого ефекту (2,5d) буде клеїтися безпроблемно, покриє весь екран. На телефоні із закругленими екранами буде два нюанси: 1) не весь екран покриє 2) може бути повітряний прошарок по краях.

2.5D – Клеїться тільки по краям, там, де кольорова рамка навколо екрана. Такі стекла потрібні для тих, у кого телефони із закругленими екранами. При поклейці може виникнути такі труднощі як: 1) посередині може бути райдужна пляма 2) дуже важко діставати пил, так як не можна клейкими стікерами діставати!

3D - та інші назви вище цієї цифри, по суті однакові стекла. Різниця може бути в тому, що деякі стекла клеяться по всій поверхні, але саме скло не має закруглень, тому варто шукати якіснішого скла із закругленнями по краям. З цими видами скла найменше проблем. Наприклад, скло для Xiaomi Redmi Note 7 купити не проблематично, але варто знати деякі кроки поклейки, які ми з вами розглянемо.

Отже, покрокова інструкція - як клеїти шибки

Перший крок – найкраще клеїти скло у кімнаті, де немає пилу. Цього можна досягти у вологій ванній кімнаті. Але якщо судити об'єктивно, цього важко домогтися, тому варто розраховувати, що найбільше в домашніх умовах може легко потрапити пил під скло. Тому потрібно мати певні стікери для витягування пилу, вони виглядають так:

Другий крок - У вас в комплекті є дві серветки, перша волога, нею необхідно протерти всю поверхню екрану для знежирення, друга для того щоб витерти вологі місця на екрані. Якщо у вас немає таких серветок, то можна взяти вологу серветку і звичайну ганчірочку, краще витирати «мікрофіброю» вона залишає найменше пилу.

Третій крок – необхідно прицілитися. Як би дивно це не звучало, але велика помилка багатьох, коли вони зробили все необхідне перед поклейкою, а потім відразу знімають плівку і клеять. Помилка в тому, що дуже важко поклеїти так з першого разу. Тому, ще не знімаючи плівку, покладіть скло на екран, подивіться по всіх проміжках, покладіть його ідеально і придивіться, як найкраще лежатиме. А лише потім приступати до поклейки.

Четвертий крок – фінальна стадія, це вже поклейка самого скла. Знімаєте захисну плівку і клеїте до екрану. Візьміть із собою візитку чи банківську картку, щоб видаляти повітря.

П'ятий крок - якщо вам потрапив пил під захисне скло, вам необхідно його дістати. Це можна зробити спеціальними клейкими стікерами. Необхідно обережно підняти скло до потрібного місця, щоб просунути цей стікер і дістати пил.

Список всього, що необхідно мати при поклейці захисного скла.

Подбайте про те, щоб вам було зручно сидіти, щоб руки не висіли у повітрі і було гарне освітлення.

1.    Комплект серветок

2.    Клейкі стікери для витягування пилу

3.    Візитка, банківська картка

4.    Рівні руки =)

Ми як інтернет-магазин радимо, щоб ви віддавали в сервісний центр, тому що за не якісно приклеєне скло вами ніхто не буде нести відповідальності крім вас самих.

Лайф Хак для вдалої поклейки скла

Якщо у вас повноекранне скло з кольоровими рамками, то ви зіткнетеся з тим, що вам важко побачити кнопки і відцентрувати. Для цього увімкніть, щоб кнопки підсвічувалися і вам буде зручніше.

Можна клеїти – дідівським методом. Це покласти скло і повністю встановити, після чого взяти шматочки скотчу, і приклеїти на скло і на задню кришку, зробити як книжку, то ви просто знімаєте захисну плівку і рівно прикладається скло.

Якщо потрапив пил під захисне скло, можна клейким стікером його підняти, а не нігтем тримати скло, тому що це може бути плачевно для силіконової проклейки.

Якщо покласти акуратно скло і зовсім не натиснути на нього, то може бути таке, що його можна рухати по екрану і відцентрувати як завгодно. *Але це не завжди виходить

Який можна зробити висновок?

·        В домашніх умовах поклеїти захисне скло можливо, але це не дуже просто.

·        Необхідно мати перелік інструментів для поклейки.

·        Досвід гратиме вирішальний фактор при вашій роботі.

·        Можна заощадити близько 100-200 грн.

Купити скло для телефону можна на сайті sreklomarket.com.ua

МЕНЮ: