Як правильно наклеїти скло на телефон

01.03.2023

·        Поклейка 2D скла

·        Поклейка 2,5D скла

·        Поклейка 3D скла

·        Чи можна повторно поклеїти зняте захисне скло?

·        Чому захисне скло відклеїлося?

·        Як часто потрібно міняти захисне скло?

Незважаючи на побоювання багатьох, поклейка захисного скла в домашніх умовах не така вже й складна і головним фактором, як і в багатьох інших процесах, є акуратність і уважність.

Дійсно, від приміщення в якому проводиться інсталяція загартованого скла залежить (точніше від його запиленості) залежить якість і простота поклейки, але на практиці навіть невелике вологе прибирання робочого місця докорінно змінює кінцевий результат.

Якщо у вашому будинку використовується зволожувач повітря, оптимальним варіантом буде працювати із захисним склом біля нього.

Виходячи з того, який тип скла ви використовуєте, технологія поклейки трохи відрізнятиметься, але всі основні моменти дуже схожі.

Поклейка 2D скла

Це плоске, рівне скло повністю прозоре і не має вигнутих частин по краях, іноді виробники на упаковках таких стекол ставлять позначку 2,5D, цим вони позначають, що краї скла оброблені (зашліфовані) і не будуть чіплятися при експлуатації. Варто розуміти, що поклеївши таке скло на 2,5D екран, ви швидше за все залишитеся незадоволені результатом, так як плоске скло не приклеїться до вигнутої поверхні екрана по краях, буде видно нерівномірні смуги повітря і під нього потраплятиме пил по краях.

Якщо ви не впевнені щодо правильного вибору типу скла для Redmi Note 7, обов'язково запитайте про це у менеджера при покупці.

Це скло клеїться на екран за допомогою силіконового адгезивного шару, рівномірно по всій поверхні.

Порядок поклейки 2D скла:

1.      Приміряйте скло перед поклейкою і переконайтеся, що всі вирізи та розміри збігаються.

2.      Очистіть екран смартфона за допомогою вологої серветки, що знежирює, з набору (під номером 1)

3.      Протріть екран насухо від усіх розводів та пилу, використовуючи серветку під номером 2.

4.      Швидко зніміть захисну плівку з клейкої основи скла і прикладіть його до екрану, уважно виставивши по відношенню до країв та вирізів.

5.      Використовуючи суху серветку, виженіть залишки повітря з-під скла (якщо він не весь вийшов сам).

6.      Якщо десь утворилися маленькі зморшки силіконового шару, розгладьте їх через скло, використовуючи суху серветку і помірно натискаючи на них.

Поклейка 2,5D скла

Це повноекранне скло, яке має кольорове обрамлення, що повторює рамку екрану вашого смартфону. Фактично вони такі ж плоскі як попередній тип, але клеяться за зовсім іншим принципом і не мають аналогічних недоліків при поклейці на 2,5D екран.

Клейкий шар тут нанесений лише за контуром, у тих місцях, які прикриті кольоровим обрамленням. За фізичними властивостями клеючий склад також відрізняється. Після встановлення даного скла між його прозорою частиною і екраном знаходиться шар повітря, але це не знижує чутливості, завдяки посилюючій сенсорній сітці, представленій решіткою з мініатюрних точок, ледве помітних неозброєним оком. Серед недоліків такого скла, варто відзначити появу так званої «бензинової плями». Тобто під певним кутом попадання світла на скло, його частина (пляма) відливає всіма кольорами веселки, при цьому воно проявляється незалежно від використаного способу знежирення та якості поклейки.

Порядок поклейки 2,5D скла:

1.      Як і в першому випадку важливо почати саме з примірки скла, так як до зняття захисної плівки, не правильно обране скло ще можна повернути.

2.      Очищаємо та знежирюємо екран використовуючи вологу серветку під номером 1 (з набору).

3.      Знімаємо захисну плівку з клейкої основи та прикладаємо скло до передньої панелі смартфону, центруючи за функціональними клавішами та фронтальною камерою.

4.      Особливістю поклейки такого скла є те, що під час приклеювання ви зможете його зрушити на міліметри, якщо не точно приклеїли.

5.      Прогладжуємо з натиском по всій кольоровій частині скла (воно клеїться тільки там), робимо це акуратно, щоб не зрушити виставлене скло. Не натискаємо сильно на центральну частину скла, це вбереже вас від моментальної появи «бензинової плями».

Поклейка 3D скла

Це фізично вигнуте скло, яке точно повторює геометрію передньої панелі смартфона і клеїться по всій площині як і звичайне плоске скло. Дані скла випускаються як у кольоровому варіанті, так і прозорі, і при їх поклейці повітря не повинно залишатися ніде.

Особливістю є те, що до центрування даного захисного скла пред'являються найвищі вимоги, тому що через точно підігнану форму вигинів, нерівно виставлене скло (навіть на міліметр) просто не приклеїться в певних місцях.

Порядок поклейки 3D скла:

1.      Безперечно приміряємо скло (хоча б візуально, тому що замість захисної плівки, на ньому товста пластикова основа і прикласти до екрану його не вдасться)

2.      Знежирюємо екран пристрою, особливо приділяємо увагу примиканням скла та корпусу по краях передньої панелі.

3.      Протираємо сухою серветкою з мікрофібри, і якщо у вас розширена комплектація для поклейки, безсумнівно скористайтеся антистатичною плівкою, вона добре збирає пил з екрану смартфона і знімає його статичну напругу, в результаті частки пилу сідають на екран набагато рідше.

4.      Знімаємо пластикову основу зі скла і виставивши його прикладаємо до екрану. Повітря має вийти саме, можливо трохи доведеться видавити його залишки по краях.

5.      Протираємо сухою серветкою з мікрофібри та оглядаємо скло для Xiaomi Redmi Note 7 на якість розгладжування силіконового шару, якщо знаходимо маленькі зморшки, розгладжуємо з помірним натиском.

Чи можна повторно поклеїти зняте захисне скло?

Варто розуміти, що будь-яке захисне скло не розраховане на повторне переклеювання і має клеїтися з першого разу.

Якщо все ж таки виникла ситуація коли ви хочете зняти скло і повторно його наклеїти і при цьому скло було поклеєне недавно (силіконовий шар ще не втратив своїх властивостей), то ви зіткнетеся з проблемою попадання пилу. Швидше за все вам не вдасться зняти скло з екрану та ізолювати його від пилу на час підготовки екрану до поклейки. Все ж таки це зробити можливо, хоча потреба такої процедури дуже сумнівна і відповідальність за отриманий результат залишається тільки на користувачі смартфона.

Що якщо при поклейці потрапив пил під скло?

Якщо під захисне скло потрапили незначні частинки пилу і ви помітили це вже після завершення поклейки, не поспішайте засмучуватися, оскільки його можна видалити.

Найскладнішим у цьому процесі буде дуже акуратно підчепити куточок захисного скла пластиковою карткою, при цьому не зам'явши нижній силіконовий шар. Сам пил видаляється клейкими смужками, які зазвичай йдуть у комплекті зі склом. Після видалення пилу скло розгладжується сухою серветкою до видалення повітря.

Чому захисне скло відклеїлося?

Найпоширеніші причини:

1.      Погане знежирення екрана перед поклейкою.

2.      Відшарування силіконового шару низької якості.

3.      Нерівності на екрані смартфона (не помітні неозброєним оком), при поклейці різного скла, відклеюється завжди в тих же місцях.

4.      Піддягання скла при встановленні бампера, при цьому часто потрапляє пил, який заважає його приклеїти назад.

5.      Відшарування від деформації під час падіння смартфона.

Не радимо клеїти повторно те саме скло, що відклеїлося, тому що на клейку основу могли потрапити частинки піску та бруду, що здатні пошкодити екран смартфона.

Як часто потрібно міняти захисне скло?

Захисне скло на Redmi Note 7 потрібно змінювати тоді, коли воно має пошкодження від експлуатації або не влаштовує користувача зовнішнім виглядом (має потертість, подряпини). У всіх якісних захисних стекол силіконова основа має тривалий термін служби, і таке скло не потребує оновлення без видимих причин.

МЕНЮ: