Xiaomi Mi9 - Флагманський екран за пів ціни

01.03.2023

Багатообіцяючий і технічно сильний флагман 2019 року - Xiaomi Mi9 може дивувати і приємно радувати користувачів багатьма можливостями і новими технологіями, застосованими в такому доступному ТОП- устройстве , проте в рамках цієї статті ми розглянемо частину смартфона, що найчастіше кидається в очі, - його екран.



Ні для кого не секрет, що технологія Super AMOLED дуже приваблива в сучасних смартфонах, тому що вона дозволяє отримати максимально насичене зображення за умови хорошої економії енергії батареї. І ця технологія повністю належить корейській компанії Samsung , і навіть злісні конкуренти для свого Iphone X змушені були купувати дисплеї у цього виробника. І якщо ви бачите на якомусь пристрої дисплей технології Super AMOLED, можете бути впевнені хто його виробник.

Чим приваблива технологія Super AMOLED

Це активна матриця, яка використовує як випромінюючі елементи органічні світлодіоди, а керування ними відбувається за рахунок тонкоплівкових транзисторів. Простому користувачеві це ні про що не говорить, проте ми можемо розглянути переваги такого дисплея порівняно з поширеними матрицями IPS:

  1. Використання енергії батареї прямо пропорційно залежить від яскравості екрану, це означає, що на відображення темних тонів використовується набагато менше енергії, у той час як у конкурентів підсвічування споживає однаково постійну кількість заряду на будь-які відтінки на екрані.
  2. Дана матриця здатна показати колірну гаму на 32% більше, ніж граничний максимум для IPS екранів, відповідно зображення більш насичене та живе.
  3. У Super AMOLED матриці набагато менше часу відгуку, ніж у конкурентів, всього 0,1мс проти 1мс.
  4. Повні кути огляду як вертикальні, так і горизонтальні становлять 180 градусів, при цьому перенесення кольорів і яскравість зберігається на 100%.
  5. Сама матриця мінімальної товщини, вона не вимагає додаткових елементів підсвічування, а відповідно дозволяє зібрати компактніший пристрій.
  6. Найвища контрастність, тому що це єдина матриця, що дає по-справжньому чорний колір.

Характеристики дисплея Xiaomi Mi9

Широкоформатний дисплей має діагональ 6,39 дюймів , при тому його висота становить 147,37 мм, а ширина 68,02 мм. Співвідношення сторін 19,5:9, що є дуже близьким до сучасного стандарту, проте цілком унікальне значення. Це пояснюється унікальністю товщини рамок навколо екрану та формою краплеподібного вирізу Infinity -U під фронтальну камеру. Дисплей на 85,5% займає область передньої панелі смартфона, що є досить високим показником серед сучасних моделей смартфонів, хоча і не рекордним.

Роздільна здатність екрану 1080 х 2340 ( FullHD +), це дає щільність 403 точки на дюйм, що не поганий флагманський показник. При такій деталізації працювати навіть з найменшим текстом абсолютно комфортно, а якість відображення медіа контенту вища за будь-які похвали.

Дисплей підтримує технологію Always On Display і може відображати час, дату та термінові повідомлення на вимкненому екрані. Це дуже зручно і дозволяє заощаджувати енергію ще більше, тому що для того, щоб подивитися час, не потрібно вмикати весь екран. Також з інноваційних переваг екрану – захисний шар скла Corning Gorilla Glass 6 , а таким навіть не всі флагмани 2019 можуть похвалитися і це без урахування його доступної ціни.

Міф про походження екрану

Деякі противники бюджетних брендів пускають чутки про те, що подібні екрани компанії Samsung , що використовуються в бюджетних пристроях, це залишки або некондиційні деталі, вироблені раніше для моделей корейської компанії низькою ціною були викуплені та використані для створення нових апаратів. І навіть захисне скло для Xiaomi Mi9 – це аксесуар для іншої моделі, перепакований під новий смартфон. Однак це припущення легко розвіяти, просто перевіривши всю лінійку смартфонів samsung . Першим, що впадає у вічі, є унікальна діагональ дисплея, яка не зустрічається в жодній моделі відомого бренду, а найближча за розміром модель Samsung M30 має діагональ на 0,25 мм менше і використовує лицьову панель лише на 83,95%, що свідчить про унікальність екрана Xiaomi Mi9.

Де придбати захисне скло для Xiaomi Mi9

Оригінальне, якісне захисне скло для екрану Xiaomi mi9 представлене в інтернет-магазині steklomarket.com.ua, кваліфікований консультант допоможе з вибором відповідного скла та підкаже всі нюанси сумісності його з вашим чохлом. Додаткова гарантія магазину на 30 днів дозволить встановити аксесуар у зручний час, не ризикуючи втратити гарантію до початку експлуатації, а швидка доставка Новою Поштою по всій Україні не змусить довго чекати на захисне скло. Усі стекла відправляються обережно упакованими, що мінімізує ризик пошкодження під час транспортування.

МЕНЮ: