Xiaomi 13 Pro – огляд, характеристики

20.08.2024

В кінці 2022 року був презентований новенький флагман Xiaomi 13 Pro. Його характеристикам може позаздрити кожен другий смартфон, а бажаючі його придбати зможуть насолодитися користуванням в усіх аспектах. Що саме приховує в собі, на перший погляд, тендітний смартфон Xiaomi 13 Pro, оглянемо детальніше.

Критерії, що варті уваги

Є кілька важливих критеріїв, які можна враховувати при виборі телефону, які розглянемо конкретно на моделі Xiaomi 13 Pro.

Операційна система

Дві найпопулярніші операційні системи для мобільних пристроїв – Android та iOS. Ваш вибір операційної системи може залежати від ваших особистих уподобань, додатків, які ви використовуєте, та екосистеми, у яку ви інвестуєте (наприклад, Google або Apple).

Xiaomi 13 Pro використовує найновіший Android 13 з подальшими оновленнями. Новинка від виробника поставляється із встановленою MIUI 14. Тут присутні усі додатки нової прошивки – це зручні вікна, які можна переміщати по екрану, відтворення YouTube на вимкненому екрані, і вимірювання пульсу через підекранний сканер.

Розмір екрана

Розмір є важливим фактором, який слід враховувати на основі вашого використання. Якщо ви плануєте використовувати свій телефон для перегляду відео чи ігор, більший розмір екрана може бути більш доцільним. Однак, якщо ви віддаєте перевагу телефону, який легко носити й використовувати однією рукою, менший екран може бути кращим.

Новинка від Xiaomi. Новій Гаджет Мі 13 Про

На флагманському Xiaomi 13 Pro встановлений LTPO AMOLED дисплей з нового покоління Samsung з роздільною здатністью QHD+ 1440×3200 пікселів (2.5K).Дисплей автоматично підлаштовує частоту оновлення від 1 до 120 Гц, що дозволяє виконувати ті чи інші операції на телефоні завжди комфортними та плавними, без затримок в важких процесах та енергоефективними.

Також тут варто звернути увагу на яскравість екрану, стандарт якої становить 1300 ніт, а максимум можна дотягнути до 1900 ніт. У сонячний час доби яскравість екрану буде забезпечена для максимального комфорту.

Якість камери

Якщо ви знімаєте багато фотографій і відео, якість камери є важливим фактором. Шукайте телефон із більшою кількістю мегапікселів, оптичною стабілізацією зображення та іншими функціями, такими як нічний режим, портретний режим і ширококутний об’єктив.

Стиль і дизайн від Китайського бренду

Смартфон Xiaomi 13 Pro має широкий спектр цих можливостей:

·        Основна камера створена Xiaomi разом з світовим фото брендом Leica має три об’єктиви по 50 МП, що мають різну фокусну відстань та разом покращують функції один одного: ультра широкий об’єктив дає можливість знімати панорами та фото в дії, телефото об’єктив з оптичним зумом прекрасно деталізує об’єкти

·        Оптична стабілізація зображення HyperOIS для рухливої зйомки відео, глибина кольорів, 24Р частота кадрів та запис відео в 4К з чіткістю навіть в нічний час доби

·        Фронтальна камера має об’єктив 32 Мп з прекрасним портретним режимом

В рази покращений процесор якісно обробляє фото та відео, відповідає за розпізнавання облич, ретушування кадрів. Є оптична стабілізація та багато інших функцій, які покращують роботу камери і дають збільшені можливості.

Термін служби батареї

Час роботи від батареї є важливим фактором, який слід враховувати, особливо якщо ви інтенсивно використовуєте телефон. Шукайте телефон із більшою ємністю акумулятора та ефективними функціями керування акумулятором.

Xiaomi 13 Pro став власником акумулятора ємністю 4820 мАг. При інтенсивному навантаженні гаджет заб’є тривогу підзарядки лише ввечері. Якщо ж використання буде лайтовим, то на два дні батареї цілком вистачить.

Технології Hypercharge, що мають потужність у 120 Вт дозволяють зарядити телефон на 50% за 10 хвилин, а до 100% заряджає за нереальних 20 хвилин. Неймовірна швидкість! Також є функція бездротової зарядки 50 Вт, яка не так ефектно але за 36 хвилин заряджає100%.

Процесор

Процесор телефону визначає, наскільки швидко він може виконувати завдання та запускати програми. Шукайте телефон із новішим і швидшим процесором, якщо вам потрібен телефон, здатний працювати з вимогливими програмами та іграми.

Ядро Xiaomi 13 Pro став таким же в рази кращим, як і весь зовнішній функціонал. Продуктивність – це саме те слово, яке доречно описує ідеальний в усіх сенсах процесор Qualcomm Snapdragon 8 2 Generation. Не так давно анонсований чіп вже показує незрівнянні результати у всіх аспектах і набирає високі бали по багатьом показникам.

Одна з важливих характеристик процесора Xiaomi 13 Pro - 8 ядер з максимальною частотою 3200 Мгц. До цього ж на борту встановлений нейропоцесор, що здатний до машинного навчання, тобто він отримує фото і відео найвищої якості, розпізнає голоси і обличчя власника телефону.

На відміну від попередників, Snapdragon 8 Gen 2 добре тримає температуру і вкрай рідно доходить до позначки 45°C. Новий чіп краще оптимізований, завдяки чому можна з комфортом грати у важкі ігри.

Зберігання

обсяг пам’яті важливий, якщо ви плануєте зберігати багато фотографій, відео та інших файлів на телефоні. Шукайте телефон із достатньою пам’яттю або можливістю розширення пам’яті, якщо вам потрібно більше місця.

Загалом для Xiaomi 13 Pro було представлено чотири варіації пам’яті: 8/128 ГБ, 8/256 ГБ, 12/256 ГБ та 12/512 ГБ. Але на нашому ринку присутні лише дві її версії: 12/256 та 12/512 ГБ. Цього достатньо для найвибагливішого користувача. Крім цього можна додати 7 ГБ віртуальної оперативної пам’яті.

Ціна

Ціна телефону може сильно відрізнятися залежно від функцій і характеристик. Встановіть бюджет і виберіть телефон, який відповідає вашому ціновому діапазону.

Камера от Xiaomi 13 Pro. Захист для камери - чохол і скло

Xiaomi 13 Pro по ціні значно вищий, ніж його попередники. Але тут слід враховувати співвідношення його характеристик до ціни. Якщо вас абсолютно задовільняє начинка телефону, і ви готові витратити на це кошти, то будьте сміливі в своєму виборі.

Це деякі з ключових критеріїв, які слід враховувати при виборі телефону. Зрештою, вибір залежатиме від ваших індивідуальних потреб і вподобань.

Ми нарахуємо ВАМ знижку,
поки ВИ обираєте собі товар!
МЕНЮ: